Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

λιπαρότητα - πως θα την αντιμετωπίσετε;



 Η λιπαρότητα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Το πρωί όταν   πλένεστε το δέρμα σας είναι καθαρό και φωτεινό, όμως αργότερα μέσα στην ημέρα γίνεται θαμπό, κολλώδης και γυαλίζει. 

Που οφείλεται η λιπαρότητα;

Κανονικά η λιπαρότητα είναι ένας μηχανισμός άμυνας της επιδερμίδας μας,  οφείλεται στους σμηγματογόνους αδένες οι οποίοι παράγουν σμήγμα για να προστατέψουν το δέρμα από εξωτερικούς παράγοντες και την αφυδάτωση, καθώς θωρακίζει την υγρασία στο εσωτερικό. Όταν  παράγεται περισσότερο σμήγμα από αυτό που απαιτείται τότε δημιουργείται το πρόβλημα της λιπαρότητας. 

Πως θα αντιμετωπίσετε την ενοχλητική λιπαρότητα προσώπου αλλά και γενικά τη λιπαρότητα του δέρματος σας;

Λιπαρότητα προσώπου

Σωστός καθαρισμός πρωί βράδυ με ένα ειδικό καθοριστικό για λιπαρές επιδερμίδες. Απαγορεύεται η χρήση γαλακτώματος ή ελαίου, αν χρησιμοποιήσετε κάτι τέτοιο για καθαρισμό του make up σας τότε έπειτα πλύνετε το πρόσωπο σας με κάποιο gel ή αφρώδες καθαριστικό για λιπαρές επιδερμίδες.

sos tips! Μην πλένετε παραπάνω από 2 φορές την ημέρα το πρόσωπό σας γιατί μπορεί να έχετε αντίθετα αποτελέσματα και δεύτερον ο καθαρισμός να γίνεται με χλιαρό δέρμα όχι ζεστό ή κρύο.

Μια φορά την εβδομάδα κάνε απολέπιση για να απελευθερωθούν οι πόροι και εφάρμοσε μάσκα ώστε να απορροφηθεί η λιπαρότητα.

Τέλος ακολουθεί μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για λιπαρά δέρματα. Προσοχή μην αμελήσετε την ενυδάτωση λόγω του λιπαρού σας δέρματος διότι μπορεί εύκολα να αφυδατωθεί και μετά θα έχετε ένα ξεφλουδισμένο και λιπαρό δέρμα.

extra tip: Αν δεν αντέχετε το κολλώδης σας δέρμα μέσα στην ημέρα χρησιμοποιήστε κάποιο ενυδατικό νερό micellar.

Μια διατροφή περιορισμένη από κρέας και λιπαρά, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση της λιπαρότητας σας.

Λιπαρότητα στο σώμα

Εάν υποφέρετε από λιπαρότητα προσώπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε το ίδιο πρόβλημα και στο σώμα. ιδιαίτερα στο στήθος και πλάτη και κάποιες φορές ακόμα και στους μηρούς. Τι μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε το φαινόμενο;

Φοράτε άνετα ρούχα που δεν μπλοκάρουν τους πόρους, ειδικά στην γυμναστική.

Κάνετε ντουζ πρωί βράδυ με ένα ήπιο καθαριστικό. (στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε καθαριστικά κατά της λιπαρότητας για το πρόσωπο και το σώμα)

Τέλος κάντε απολέπιση με ένα scrub ή κάποιο ειδικό αξεσουάρ απολέπισης, όπως βούρτσα ή σφουγγάρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιποίηση προσώπου ανά ηλικία

  Κάθε γυναίκα είναι μοναδική, έχει μια ξεχωριστή ομορφιά και προσωπικότητα που πρέπει να αγαπά και να φροντίζει τον εαυτό της. Κάθε γυναίκα ό,τι ηλικίας και αν είναι, είναι όμορφη αρκεί να προσέχει τον εαυτό της ώστε να διατηρεί την λάμψη και τη νεανικότητά της.Πως μπορεί να γίνει αυτό; Με μια σωστή περιποίηση προσώπου . Πάμε λοιπόν να δούμε τη σωστή περιποίηση προσώπου ανά ηλικία ώστε να ακτινοβολείτε σε κάθε ηλικία. Περιποίηση προσώπου στην ηλικία 20+ Στην ηλικία 20+ δε χρειάζεστε πολλά πράγματα, το δέρμα σας είναι στα καλύτερα του.Χωρίς καμιά ρυτίδα, σφριγηλό και λαμπερό αρκεί βέβαια να το προσέχετε γιατί σε αυτή την ηλικία δυστυχώς δε καταλαβαίνουμε το δώρο της φύσης και παραμελούμε τον εαυτό μας. Γι’ αυτό κορίτσια προσοχή, μην αμελείτε στο τέλος της ημέρας το ντεμακιγιάζ. Ας δούμε όμως αναλυτικά την περιποίηση προσώπου στην ηλικία 20+. Καταρχήν ποτέ σε όποια ηλικία και αν είστε δε πρέπει να ξεχνάτε να ακολουθείτε μια σωστή διατροφή, να ασκείστε, να πίνετε πολύ νερό και να φοράτε

Κάνε ένα Restart - Βρες τον χαμένο σου εαυτό

 Με τη πάροδο του χρόνου αλλάζουμε, εξελισσόμαστε και είναι φυσικό. Υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι η αλλαγή είναι κακή, αλλοιώνεις τον χαρακτήρα σου. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό, είναι λογικό μεγαλώνοντας, ζώντας καινούργιες εμπειρίες να εξελισσόμαστε. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να αλλάζουμε προς το καλύτερο όχι να γινόμαστε χειρότεροι. Όταν είμαστε νέοι επικεντρωνόμαστε στο να συλλέγουμε εμπειρίες, έτσι καταλαβαίνουμε αργότερα γνωρίζοντας το κόσμο και εμάς του ίδιους τι μας αρέσει και τι όχι. Μήπως είναι ώρα λοιπόν; Μήπως ήρθε η στιγμή να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή και τα θέλω σου; Μήπως είναι η ώρα για ένα restart; Σταμάτα να ξοδεύεις το χρόνο σου αλλόγιστα και αναρωτήσου τι μου αρέσει; τι με κάνει ευτυχισμένο; Άκουσε τον εαυτό σου και φρόντισε το γιατί κανένας άλλος δε θα το κάνει. Καιρός να μπεις στο μονοπάτι της αναζήτησης του εαυτού σου. Μην αναλώνεσαι σε πράγματα που δε σε κάνουν καλύτερο και σε κρατούν πίσω. Επέλεξε πράγματα που σου κάνουν καλό. Φρόντισε τον εαυτό σο