Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάνε ένα Restart - Βρες τον χαμένο σου εαυτό

 Με τη πάροδο του χρόνου αλλάζουμε, εξελισσόμαστε και είναι φυσικό. Υπάρχουν άτομα που πιστεύουν ότι η αλλαγή είναι κακή, αλλοιώνεις τον χαρακτήρα σου. Αλλά αυτό δεν είναι σωστό, είναι λογικό μεγαλώνοντας, ζώντας καινούργιες εμπειρίες να εξελισσόμαστε. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να αλλάζουμε προς το καλύτερο όχι να γινόμαστε χειρότεροι.

Όταν είμαστε νέοι επικεντρωνόμαστε στο να συλλέγουμε εμπειρίες, έτσι καταλαβαίνουμε αργότερα γνωρίζοντας το κόσμο και εμάς του ίδιους τι μας αρέσει και τι όχι. Μήπως είναι ώρα λοιπόν; Μήπως ήρθε η στιγμή να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή και τα θέλω σου; Μήπως είναι η ώρα για ένα restart; Σταμάτα να ξοδεύεις το χρόνο σου αλλόγιστα και αναρωτήσου τι μου αρέσει; τι με κάνει ευτυχισμένο; Άκουσε τον εαυτό σου και φρόντισε το γιατί κανένας άλλος δε θα το κάνει. Καιρός να μπεις στο μονοπάτι της αναζήτησης του εαυτού σου. Μην αναλώνεσαι σε πράγματα που δε σε κάνουν καλύτερο και σε κρατούν πίσω. Επέλεξε πράγματα που σου κάνουν καλό. Φρόντισε τον εαυτό σου.

Αρχικά κάνε μια ανασκόπηση για καμιά βδομάδα περίπου, σκέψου ποιος είσαι και τι σου αρέσει πλέον. Σε ικανοποιούν τα πράγματα που κάνεις ή τα κάνεις από συνήθεια; Κάνε ένα flash back και αποφάσισε θες να συνεχίσεις έτσι ή είναι καιρός για μια αλλαγή ή επιστροφή στον χαμένο σου εαυτό. Τι όνειρα είχες; που πήγε η μαχητικότητα σου; Πνίγηκε από την ανησυχία και ανασφάλεια που σου φορτώνει ο περίγυρός σου; Σπάσε τα δεσμά σου και βάδισε προς την αληθινή ευτυχία. Βρες τον χαμένο σου εαυτό. Δεν θα ξαναζήσεις αυτή τη μέρα όπως και καμιά άλλη του παρελθόντος. Ζήσε το σήμερα λοιπόν. 

Ξεκίνα με μικρά μικρά βήματα. Σταμάτα να βλέπεις πολλές ταινίες ή τηλεόραση, αφιέρωσε σε αυτές τις δραστηριότητες συγκεκριμένο χρόνο και επέλεγε ταινίες ή εκπομπές που σου κάνουν καλό. Χρειάζεσαι κάτι για να σου ανεβάζει τη διάθεση; Οι κωμωδίες είναι η καλύτερη επιλογή. Έχεις αρνητικές σκέψεις που σε πνίγουν; Δες κάποιο ψυχολογικό θρίλερ και προβληματίσου σου κάνουν καλό αυτές οι σκέψεις. Παραδείγματος χάρη κάποτε είχα δει ένα θρίλερ όπου ο πρωταγωνιστείς έβλεπε παντού τέρατα, τελικά αποδείχτηκε πως όλα αυτά ήταν στο μυαλό του, συνειδητοποιώντας αυτό ο ίδιος, είχε δημιουργήσει ένα εικονικό ντουλάπι στο μυαλό του μέσα στο οποίο είχε φανταστεί πως τα έχει κλειδώσει. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με το παρελθόν του καθώς συνάντησε πράγματα που του θύμιζαν τον παλιό του εαυτό και αυτά που βίωνε τότε, λύγισε και τα τέρατα βγήκαν από το μυαλό του πάλι. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους του, καθώς τα τέρατα που συμβόλιζαν τις αρνητικές σκέψεις τον έπνιξαν. Τι συμπέρασμα βγήκε λοιπόν από αυτή τη ταινία; Ότι πρέπει να βάζουμε στην άκρη το παρελθόν και ότι αρνητικό μας έχουμε βιώσει γιατί θα έρθει η μέρα που αυτές οι αρνητικές σκέψεις μας θα μας τελειώσουν.

Επέλεγε προσεκτικά λοιπόν αυτά που βλέπεις και τις παρέες που κάνεις. Να επιλέγεις άτομα που σε πάνε μπροστά όχι που σε κρατάνε πίσω γιατί ο χρόνος δε γυρνάει πίσω ποτέ. Έπειτα αφού καταλήξεις στα νέα σου ενδιαφέροντα, αφιέρωσε χρόνο στο να αλλάξεις την εμφάνιση σου όπως επίσης και του προσωπικού σου χώρου. Ώστε τίποτα να μη σε κρατάει πίσω. Δημιούργησε ένα προσωπικό ημερολόγιο ή blog στο οποίο θα καταγράφεις την πρόοδο σου, αυτό θα σε βοηθήσει να πιστέψεις περισσότερο στον εαυτό σου και να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή. Έτσι η αλλαγή θα γίνει γρηγορότερα και θα είναι μόνιμη, καθώς ούτε εσύ ο ίδιος πια δε θα θες να γυρίσει πίσω.

Βάση των νέων ενδιαφερόντων σου αποφάσισε τι σου αρέσει να φοράς και τι όχι και τι στυλ σου αρέσει να βλέπεις στον καθρέφτη.Το να αφιερώσεις μια βδομάδα στο κάθε στάδιο θα ήταν ιδανικό. Μοντέρνο, casual, formal ή boho style; Πάρε μια ιδέα από το διαδίκτυο και ξεκίνα το makeover σου. Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου να γίνεις η καλύτερη εκδοχή τυ εαυτού σου. Βελτίωση την υγεία σου, την διατροφή σου, τη φυσική σου κατάσταση.

Το επόμενο βήμα αφού διαμορφώσεις τον εαυτό σου είναι να διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο ώστε να αντανακλά τον νέο εαυτό σου και να σε γεμίζει με θετικά συναισθήματα. Τίποτα πια δε θα σε κρατά πίσω. Επέλεξε χρώματα και στυλ που σου ανεβάζουν τη διάθεση. Κρύψε ή χάρισε ότι σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. 

Μείνε συντονισμένη σε επόμενα άρθρα θα δούμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα βελτιώσουν την εσωτερική και εξωτερική σου εκδοχή καθώς και το χώρο του σπιτιού σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

λιπαρότητα - πως θα την αντιμετωπίσετε;

 Η λιπαρότητα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Το πρωί όταν   πλένεστε το δέρμα σας είναι καθαρό και φωτεινό, όμως αργότερα μέσα στην ημέρα γίνεται θαμπό, κολλώδης και γυαλίζει.  Που οφείλεται η λιπαρότητα; Κανονικά η λιπαρότητα είναι ένας μηχανισμός άμυνας της επιδερμίδας μας,  οφείλεται στους σμηγματογόνους αδένες οι οποίοι παράγουν σμήγμα για να προστατέψουν το δέρμα από εξωτερικούς παράγοντες και την αφυδάτωση, καθώς θωρακίζει την υγρασία στο εσωτερικό. Όταν  παράγεται περισσότερο σμήγμα από αυτό που απαιτείται τότε δημιουργείται το πρόβλημα της λιπαρότητας.  Πως θα αντιμετωπίσετε την ενοχλητική λιπαρότητα προσώπου αλλά και γενικά τη λιπαρότητα του δέρματος σας; Λιπαρότητα προσώπου Σωστός καθαρισμός πρωί βράδυ με ένα ειδικό καθοριστικό για λιπαρές επιδερμίδες. Απαγορεύεται η χρήση γαλακτώματος ή ελαίου, αν χρησιμοποιήσετε κάτι τέτοιο για καθαρισμό του make up σας τότε έπειτα πλύνετε το πρόσωπο σας με κάποιο gel ή αφρώδες καθαριστικό για λιπαρές επιδερμί

Άλλαξε τη ζωή σου, ποτέ δεν είναι αργά!

 Αν νιώθετε μονίμως κούραση και πλήξη ίσως είναι ώρα να αλλάξετε ρότα. Αφήστε τα πρέπει στην άκρη και αφουγκραστείτε την εσωτερική σας φωνή. Πόση ενέργεια και όρεξη είχατε για ζωή. Ξυπνούσατε και ονειρευόσασταν τι θα κάνετε όταν μεγαλώσετε, πως θα είναι η ζωή σας. Ξαφνικά όμως μεγαλώσατε χωρίς να το καταλάβατε, η δουλειά και το άγχος σας άλλαξαν, γίνατε όπως ήταν οι γονείς σας. Δουλειά, σπίτι, μια δυο φορές τη βδομάδα έξω, ίσως έχετε κάνει και οικογένεια. Μια ζωή κυνηγούσατε μια όσο το δυνατόν σταθερή δουλειά. Βάλατε στην άκρη την προσωπική σας ζωή και επικεντρωθήκατε στη δουλειά σας ώστε να βγάζετε ένα μισθό για να ζείτε και να παρέχετε στον εαυτό σας ότι επιθυμεί. Και τώρα τι; Φτάσατε σε ένα σημείο να δουλεύετε 5 χρόνια και, να βγάζετε ένα μισθό να έχετε μια νορμάλ μονότονη ζωή. Δουλειά - σπίτι και να βγαίνετε που και που. Ξαφνικά συνειδητοποιείτε βγάζω ένα μισθό και ζω μια μονότονη ζωή, τι κερδίζω; Τόσα χρόνια αγωνίστηκα να βρω μια καλή δουλειά για να έχω τη ζωή μου και τις ανέσεις